* * Vårens kursprogram 2018 * *

KURSANMÄLAN

Kurserna är nu i full gång!

Frågor besvaras av Linda Karlsson 076-8385373

lhkarlsson@hotmail.se

VÄLKOMNA

Kursavgift - åtta träffar:
1000 kronor, för valpkurs ingår kursbok i priset. Fika för en deltagare ingår i avgiften för alla kurser, medföljande betalar fika vid varje kurstillfälle. Medlemsavgift tillkommer.

Kursavgift, specialkurs, fem träffar:
500 kronor. Fika ordnar/betalar du själv. Medlemsavgift tillkommer.

Medlemsavgift Sävsjö Brukshundklubb:
525 kronor.

Familjemedlem:
125 kronor.

Ungdomar upp till 25 år:

Kan välja medlemskap i Hundungdom årsavgift 300 konor. Du kan då som tillval välja medlemskap i Sävsjö Brukshundklubben, eller annan specialklubb, och få två medlemskap till samma pris som ett.

Du som redan är medlem får ett inbetalningskort från Svenska Brukshundklubben när det är dags att förnya medlemskapet. Du som ska gå kurs får veta mer om hur du betalar vid anmälan.

Vilken kurs passar mig och min hund?

Valpkursen vänder sig till dig som har en hund som är mellan tre och sex månader. Här gäller främst social anpassning och att lägga grunderna i vardagslydnad.

Grundkursen vänder sig till dig som har en hund äldre än sex månader. Vi tränar vardagslydnad, kontakt med andra hundar och förare.

Allmänlydnadskursen vänder sig till dig som har en hund som bör vara minst ett år. Vi jobbar efter Allmänlydnadspasset.

Fortsättningskurs passar hundar som passerat könsmognaden och kan lite vardagslydnad. Vi tränar kontakt med andra hundar men fokuserar framför allt på din kontakt med hunden och ditt ledarskap. Vi börjar träna på lydnadsmomenten.

Trivselkurs passar dig som har en hund som redan klarar allmänlydnaden ganska bra och vill fortsätta att aktivera din hund utan att varar direkt tävlingsinriktad. Vi kan prova uppletande, rallylydnad, agility, spår eller kanske sök, lite beroende på deltagarnas egna önskemål.

Rallylydnad är en perfekt aktivitet för den vanliga familjehunden och bygger på glädje och samarbete – dessutom underhållande  att titta på. Träningen ger bättre kontakt och hunden blir mer följsam och villig även på offentliga platser och tillsammans med andra hundar. Då rallylydnad inte är fysiskt krävande passar det också äldre hundar och förare.

Tävlingslydnad passar dig som har en grundlydnad på din hund och är sugen på att börja tävla i lydnad eller redan har tävlat.

Appellkurs vi tränar på lydnadsmomenten som krävs för att tävla i nybörjarklassen i bruks. De som vill träna specialmomenten spår och sök är välkomna att vara med i träningsgrupperna för detta.

För samliga kurser gäller att du får komma med egna önskemål.